Франция се присъедини към Полша  върху вноса на украински селскостопански

...
Франция се присъедини към Полша  върху вноса на украински селскостопански
Коментари Харесай

Франция подкрепя полските фермери

Франция се причисли към Полша  върху вноса на украински селскостопански артикули. С това заплашва  да провали договарянията за удължение на свободния търговски достъп на Киев до Европейския съюз (ЕС) с още една година, оповестява POLITICO, като цитира свои източници.

Припомняме, че полските фермери възнамеряват всеобщи митинги в цялата страна в сряда, като не престават да оказват напън върху управляващите да работят съгласно техните претенции. Те изпитват изключително неодобрение заради засилената конкуренция от страна на земеделските производители от Украйна, които протестиращите упрекват, че наводняват пазарите на Европейски Съюз с на ниска цена импорт, което ги прави неспособни да се конкурират.

Ограничаването на вноса от Франция и Полша ще докара до загуба на Украйна от към 1,2 милиарда евро търговски доходи , означават източници.

Фермери в няколко страни от Европейски Съюз, в това число Белгия, Германия, Полша и Франция, стачкуват против голям брой европейски разпореждания, регулиращи селскостопанското произвеждане, както и против неконтролирания импорт на селскостопански артикули от Украйна в европейските страни. Фермерите също по този начин се застъпват за опростяване на бюрократичните процедури и по-малко строго контролиране на селското стопанство.

В края на февруари еврокомисарят по земеделието Януш Войчеховски прикани Украйна да " разбере ситуацията на европейските фермери " и да обезпечи съдействието на Киев за използване на система за експорт на украинско зърно от Европейския съюз за продажба в трети страни.

Френският президент Еманюел Макрон и полският министър председател Доналд Туск се срещнаха в петък по време на срещата на върха на Ваймарския триъгълник в Берлин , където насочиха апел за поддръжка на Украйна след двегодишната война.
 Туск пред Макрон и Шолц: По-малко приказки и повече оръжия за Украйна
Туск пред Макрон и Шолц: По-малко приказки и повече оръжия за Украйна

Той може да се опита да бъде медиатор сред Париж и Берлин

Двамата водачи също реализираха договорка за привеждане в сходство сред Париж и Варшава.

Това се случва преди решаващите договаряния във вторник вечерта  относно търговията с Украйна.

Промяната ще коства на Украйна 1,2 милиарда евро търговски доходи, съгласно оценки на Комисията , представени от двама от дипломатите, на които е предоставена анонимност, с цел да обсъдят договарянията зад затворени врата.

" Това е голямо редуциране за страна, която се нуждае от цялата помощ, която може да получи, сподели един от дипломатите. Държавите членки, които демонстрират най-голяма поддръжка за Украйна, са и тези, които нанасят най-вече вреди на страната. "
 И Гърция влиза в самодейността на Чехия за Украйна
И Гърция влиза в самодейността на Чехия за Украйна

Подкрепа против съветската експанзия

Спорът, в случай че не бъде решен бързо, рискува да засенчи срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел този четвъртък и да изложи декларациите на водачите за взаимност с Украйна като празни, защото те се поддават на натиска вкъщи от фермери, които настояват, че не могат да се конкурират с на ниска цена импорт, тъй като са вързани от бюрокрацията на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР